K. Krnáč by mal byť opäť jediný kandidát na šéfa NKÚ

06.09.2012 Bratislava

Bratislava 6. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR majú posledný deň na predkladanie návrhov na voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Termín uplynie v piatok 7. septembra o 16.00 h. Jediným kandidátom by mal byť rovnako ako v minulej júlovej voľbe exposlanec za SaS Kamil Krnáč.

Opozícia ho už navrhla, ďalšie nominácie ešte neprišli a ani by prísť nemali. Predsedníčka klubu Smer-SD Jana Laššáková potvrdila, že sociálni demokrati neplánujú navrhnúť do funkcie šéfa NKÚ nikoho. "Nemáme na to dôvod, post sme ponúkli opozícii," povedala pre TASR.

Opozičné kluby presadzovali Krnáča aj v minulej voľbe. Z jej výsledkov ale vyplynulo, že niektorí opoziční poslanci svojho jediného kandidáta nepodporili. Krnáč získal len 53 hlasov, opozícia disponuje 67 poslancami.

SaS za svojím nominantom stojí. Podporu deklarujú aj ostatné kluby. "My ho budeme voliť," sľubuje pred voľbou, ktorá sa uskutoční na septembrovej schôdzi parlamentu, šéf klubu Most-Híd László Solymos. "My iného kandidáta nepredložíme, podporujeme pána Krnáča," uviedol pre TASR podpredseda KDH Pavol Abrhan. Rovnako je na tom aj SDKÚ-DS, OĽaNO.
 

Vyberte región